Bugün sizlerle Türkiye’de gün içi alım satan yaparak para kazanmak isteyenlerin sıkça şikayet ettiği HFTlerle ilgili birkaç not ve bir video paylaşacağım. İlgili video 15 Mart 2021 akşamına kadar Youtube kanalının ücretsiz kısmında yer alacak. Daha sonra seyretmek isteyenlerin Youtube kanalına katılmanız gerekecek.

Gün içi alım satım yapanlar borsalarda genellikle kısa vadeli momentum ve fiyat hareketleriyle birlikte gelen tüyolarla uygun davranarak işlemlerini gerçekleştiriyorlar. İşlem aralığı kısaldıkça oluşan momentumu, arz-talebi kendilerinden çok daha hızlı süzüp değerlendirebilen High Frequency Trading (HFT) sistemlerle rekabete giriyorlar. Bu rekabette hem hız hem de likidite konusunda çok daha avantajlı olan HFTler genelde kazanan taraf oluyor.

Borsa sadece gün içi para kazandırma odaklı bir yatırım alternatifi değil. Bu sebeple trade/yatırım vadenizi uzatmanız, yatırım yaparken momentum ve anlık arz-talepden çok şirketlerin değerine odaklanmanız sizi kaybetmenizin daha zor olduğu orta vadeli bir rekabet ortamına çekecektir.

HFT nedir, nasıl çalışır, hangi şartlarda avantajlıdır, aşağıdaki video yayınıyla size izah etmeye çalıştım. Devamını o yayında izleyebilirsiniz.

Bol kazançlar..