(Seekingalpha.com’dan deneme amaçlı çevrilmiştir.)
Özet

Düşen Rig sayıları fiyatlarda yükseliş iddiasını oluşturmaya yardımcı oluyor.

ABD petrol üretimi 12 ayda önemli ölçüde düşecek.

Şişirilmiş stoklar ve orta karar talep, fiyat toparlanmasının hala bazı yolları olabileceği anlamına gelir.

 

Bindirme Değeri ile birlikte üretildi

Petrol oldukça çalkantılı birkaç ay oldu. Yıl, West Texas Intermediate veya WTI için 70 $ / varil vaadiyle başlarken, pandemi petrol fiyat savaşı ile çakıştığında işler oldukça hızlı bir şekilde güneye gitti. Fiyatlar kısaca olumsuz seyrederken, hikayeler petrolün 100 $ / varile negatif gidebileceği yönündeydi. Medya, fiyatlar düştükçe maksimum düşüşe çarptı. Sıklıkla olduğu gibi, piyasalar zirve karamsarlığı vurulduğunda düşmeyi reddediyor ve önümüzdeki iki ay boyunca fiyat 40 $ / varil seviyesine yükseldiğinden geri tepme şiddetliydi. Bu, bazı üreticiler için rahatlama sağlarken, bu daha uzun yükseliş tezimiz için ne yapıyor? Sonuçta, daha önce petrolün ne kadar düşük kaldığını, uzun vadeli hikayenin daha iyi olacağını söylemiştik. Bunu akılda tutarak,

Kuyuları Asansörü Kaldır

Yağ beslemesi ile ilgili herhangi bir analiz her zaman ABD petrol yönelimli teçhizat sayısı ile başlamalıdır. Önümüzdeki 6-12 ay içinde petrol arzı üzerinde en doğrudan etkiye sahip olan kısım budur. Bu oldukça anlatıyor. ABD teçhizat sayıları düşmeye devam ediyor ve istikrar sağlamak için kesinlikle hiçbir eğilim göstermiyor.

Bu, bugün 45-60 gün öncesinden önemli ölçüde daha güçlü fiyatlara rağmen. Buradaki kilit faktör, firmaların bankalar tarafından dövülmeleri ve kredi hatlarının kemiğe indirilmesidir. Herhangi bir fazla likidite sadece borcu geri ödemek için kullanılıyor ve bu kısa bir süre sonra kolaylaşmayacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde 133 milyar dolar ödenecek ve bu da küçülecek kredi hatlarını saymıyor.

Bugün teçhizat sayısı 2016 seviyelerinin oldukça altına düştü. Buna ekleyeceğimiz temel düşüş oranları 2016’dakinden çok daha yüksek. Aşağıda görülebileceği gibi, mevcut tahminler, üretimin 2016’nın iki katı daha hızlı düştüğü yönünde. Bu, hızla azalan bölgelerden son birkaç yılda üretimin daha büyük kısmının bir fonksiyonudur.

Kaynak: Forbes

Ralph. E Davies ve Associates daha yeni bir sayı yayınladılar ancak bunu ABD üretiminin alan analizine göre yaptık. Daha muhafazakar bir düşüş oranı buldular, ancak ABD üretiminin bir yıl içinde günde 4,2 milyon varil düşebileceğini tahmin ettiler. Aşağıdaki veriler sondajın 2020 başında durduğunu varsayar.

Kaynak: Hart Energy

Üretim Tahminleri

Yukarıdaki rakamlar, üretimin zaman içinde ne elde edeceğine bakarken, üretimden gelen verileri görmezden geliyor. Aşağıda görüldüğü gibi, üretim zaten petrol yamasında keskin bir şekilde düştü.

Bazı yüksek maliyetli kuyuların geri getirilmesi nedeniyle Temmuz, yüksek fiyatlar nedeniyle geri dönecektir. Ancak mevcut teçhizat sayımlarında, günde 8,5 milyon varil olan 2016 seviyelerini tekrar gözden geçireceğiz. Bu, ÇED’in 2021’de ABD petrolünden günde 13,5 milyon varil beklediği tahminlere göre sadece altı ay öncesindeki tahminlere kıyasla çok büyük bir delta . ABD petrol üretimi değişikliği 2021’de bir noktada dengeli bir pazar yaratacaktır.

Tabii ki, burada etkilenen tek ABD petrolü değil. Kanada’nın 2021 üretim tahminleri şu anda 2020’nin başlangıcından% 5-7 düştü. Toplu olarak, 2021’de 50 $ / varilde maksimum üretimin günde 93 milyon varilin altında olduğu anlaşılıyor. Fiyatlar önemli ölçüde düzelmedikçe, IEA talep tahminlerine dayanarak dünya 2014-2021 döneminde sıkıntıya girecektir.

OPEC

2021 yılı için boğa durumumuzu herkesin üretimine dayalı olarak yapmaya çalıştık. Başka bir deyişle, OPEC Plus üretimi kısıtlamadan bile fiyatların yükselmesini bekliyoruz. Ancak daha kısa vadede, üretim azaltmaları oldukça önemlidir.

Mayıs OPEC Plus için genellikle iyi bir aydı ve özellikle zorlanan kesimlerin büyüklüğü göz önüne alındığında uyum genel olarak mükemmeldi.

Irak bir kez daha sorunlu bir çocuk olarak kaldı ve her zamanki gibi devam etti “evet, evet, hepimiz kesmemiz gerekiyor. Tabii Irak hariç hepsi.” Bu sefer Suudi Arabistan ve Rusya Irak konusunda çok zorlandılar ve uyumu artırmak için çok fazla baskı vardı. Irak, ihracatı bu ay en az% 15 azaltmayı kabul etti.

Irak, Nijerya ve Angola gibi üyelerin kotalarını yerine getirememesi anlaşmayı tehdit etti ve Riyad ve Moskova tam uyum için çabaladı.

Irak, BP (NYSE: BP ), Exxon Mobil (NYSE: XOM ) ve Lukoil PJSC dahil olmak üzere ülkede faaliyet gösteren uluslararası petrol şirketlerinden üretime engel olmaya başlamasını istedi . Yetkili, bunu doğal gaz üretimini azaltmadan ve Basrah ham petrolünün hafif kalitelerini korurken yapmaları gerektiğini söyledi.

Meseleye aşina olan bir kişiye göre BP’nin güneydeki ülkenin en büyük Rumaila sahasında ham üretimi% 10 azaltması söylendi.

Kaynak: Finansal Mesaj

Genel olarak grup, stokların maksimuma ulaşmasını önlemek için doğru yoldadır, ancak disiplin hedeflerine ulaşmada kilit rol oynayacaktır.

Henüz Çok Boğalanma

Arz güzel bir şekilde yanıt verirken ve talep geri gelse de, BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) hala pandeminin merkez üssünde. Hindistan’ın yedi günlük hareketli ortalamaları, kilitlenme başlangıcında 300 garip yaklaşık 16.000’e çıktı.

Kaynak: Worldometer

Günlük vaka sayısında 50 kattan fazla bir artışla, kesin bir tahmin olduğundan emin olduğumuz bir sayı, Hindistan şimdi kilitleme önlemlerini hafifletiyor . Ülkenin resmi dava sayısı 400.000 civarında. Bazı seroloji çalışmalarının işaret ettiği 20 kat daha az enfeksiyon olduğunu varsaysak bile, Hindistan nüfusunun sadece% 7’si bugüne kadar enfekte olmuştur. Buradaki noktamız, ülkenin yakın zamanda normale dönmeyeceği ve petrol talebi tahminlerinin kısa vadede aşırı iyimser olabileceği yönündedir.

Brezilya’nın verileri daha hantal, ancak ülke aynı zamanda günlük vaka yükünün Nisan başından bu yana 35 kat arttığını gördü.

Kaynak: Worldometer

Çin’in Pekin kilitlenmesi zaten trafik rakamlarında görülmüş ve yakında petrol talebi rakamlarında görünecek.

Kaynak: Tomtom – 20 Haziran

Marjinal arz, beklenenden biraz daha hızlı bir şekilde geri dönüyor. Örneğin Baytex Energy Corp. ( BTE ) yıllık üretim tahminini yaklaşık% 10 artırdı.

Daha önce, yaklaşık 25.000 boe / d üretimini gönüllü olarak kapattığımızı açıklamıştık. Bu birimler Nisan ve Mayıs aylarında çevrim dışı kaldı. Haziran ayında işletme netback’leri iyileştikçe, bu hacimlerin yaklaşık% 80’ini tekrar çevrimiçi hale getirme planları başlattık. Mevcut emtia fiyatlarında, daha önce kapatılmış olan bu varillerden üretimin yeniden başlaması, düzeltilmiş fon akışımızı olumlu yönde etkileyecek ve finansal likiditemizi artıracaktır. 2020 yılının ikinci yarısında, şu anda yaklaşık 5.000 boe / d ağır petrol üretiminin kapalı kalması öngörülmektedir.

On-line geri getirilen üretim dikkate alındığında, 2020 ila 78.000 ila 82.000 boe / gün, daha önce 70.000 ila 74.000 boe / gün için üretim rehberliğimizi gözden geçiriyoruz. İkinci çeyrekte üretimin ortalama 72.000 ila 73.000 boe / gün olmasını bekliyoruz. Çalışma netback’leri değişirse, ek hacimleri kapatabilir veya kuyuları kısa sürede yeniden başlatabiliriz.

Kaynak: Baytex Energy Press release

Petrol fiyatları 40 $ seviyesine yaklaştıkça, petrol üreticileri bu fiyatların 2020 sonlarında ve hatta 2021 için kilitlenmeye çalıştıklarında çok ağır bir riskten korunma eli beklemektedir. marjlar çok düşük ve tanklar dolu olduğunda rafinerilerin fiyatları teklif etmesini beklemezsiniz. Bu, fiyatları düşürecek başka bir faktör olmalı ve 45 $ / varili sert bir tavan olarak görüyoruz. İşler normalleşene kadar engebeli bir yol olacak, ancak daha uzun vadeli bir perspektiften, şirketler daha az enerji şirketi şeylerin normalleşeceğine inanıyor, 2021-2022 fiyatlandırması için daha iyi.

Sonuç

Önemli ölçüde daha yüksek fiyatlar için kurulum aslında taştan yazılmıştır, ancak hala burada tam zamanlama ile mücadele ediyoruz. Daha önce petrol fiyatının 60 $ / varil seviyesine yükselmesi için bir zaman çizelgesi önermiştik ve yeni gelen verilere dayanarak o eski aralıkta rahat kalmaya devam ettik. Uzaydaki en sevdiğimiz hala İmparatorluk Yağı ( IMO ),% 4’lük bir verim, ki bu da piyasanın attığı her şeyi yapmak için bilanço gücüne sahip olduğuna inanıyoruz. 60 $ / petrolün kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz ve IMO bu olduğunda en azından mevcut seviyelerden üç katına çıkacak.